Cégünkről1983. - 2000. Előélet

 

Előzmény:

 

A céget 1990-ben alapították, mint HYDRA Kft. A jelenlegi tulajdonosok az SK Tervező és Kivitelező Kft.-t jogelődeivel - NEUTRON Elektrotechnikai gmk. - együtt 1983-óta működtetik. A tulajdonosok 100%-ban magyar természetes személyek. Az SK Tervező és Kivitelező Kft. családi vállalkozás, melyben a család mind a négy tagja tulajdonos társ.

Eredetileg elektronikai szereléssel, nyomtatott áramkörök tervezésével foglalkoztunk. A későbbiekben a NYÁK tervező programok fejlődése következtében a tevékenység háttérbe szorult, ezért kiegészítésként felvettük a tevékenységünk közé a műszerdoboz tervezést és gyártást. 
A szerelési munkák és a nyáktervezés visszaszorulása miatt profiltisztítást hajtottunk végre. Fő tevékenységikör a műszerdoboz tervezés és gyártás lett.

 

1996 - 2000

 

A gyártási technológiának, és a piaci munkánknak köszönhetően 1996. és 2000. év között az árbevételünk 5,3-szeresére nőtt. A korábbi évek fejlesztéseinek és következetes munkánknak eredménye, hogy 1997-ben megkeresett egy német közvetítő cég ajánlatával, melynek eredményeképpen 1998-ban lebonyolítottuk első önálló exportunkat Németországba, W KRUGH Apparatebau GmbH. részére. 
Több külföldi kapcsolatfelvétel közül újabb eredményes partner kapcsolat jött létre. A Thomas & Betss multinacionális céggel 1998-ban elkezdődött tárgyalás eredményeképpen eljutottunk oda, hogy elfogadták az árajánlatunkat, az érintett termékcsalád három tagjából megrendeltek 500-500 db-os minta szériát. A próbagyártást követően aláírtuk a Gyártási szerződést.

 

2000

 

2000-ben a Forint árfolyam drasztikus változása következtében a nemzetközi kapcsolataink ellehtetlenültek, a forgalmunk jelentősen vissza eset. Szükségünk volt egy új termékre, mellyel új piacot tudunk megnyitni.


2002 legfontosabb eseménye, hogy a Kft kifejlesztett egy professzionális póstaláda szekrényt, mely a lakótelepeken, társasházakban és irodaházakban, új színfoltot, dekoratív megjelenést biztosít. Az új levélszekrény előnye a jobb használhatóság - nagyobb hely van a kéz számára, hogy a küldeményeket kivegyük - valamint a 2,5 mm-es acéllemezből készült homlokfal és ajtó nagyobb biztonságot jelent a feszegetések ellen.