Tető reklám


 

HOTEL MINOL tető reklám

Tervezés:

A tervező Kft. által elkészített és rendelkezésre bocsátott látvány tervek jelentették a támpontott a kivitelezési tervek elkészítéséhez. A tervezés során egyik szempont volt a betűdobozok és világító elemek szerelésének, későbbi karbantartásának megkönnyítése. 

A szerkezet megtervezésénél úgy alakítottuk ki az alépítményt, hogy a látható felirat tartószerkezete az ívvel együtt billenthető legyen. Így a szereléskor hátra döntve, a tetőn állva elvégezhető a szerelési, karbantartási munka, majd annak végeztével függőleges állapotba billentve a támasztó karokkal rögzítjük.

 

A fenti szempontok alapján a számítógépes 3D-s szerkezetet megterveztük, melyet elemekre bontva, elkészítettük a műhelyrajzokat, a fődarabokról, és a részelemekről. Végül a szerelési összeépítési rajzok készültek el. 

 

Műhelymunkák

 

Az íveket 70mm-es acélcsőből készítettük. Három ív szakaszból lett összehegesztve. A hajlított, összeállított íveket egy egyenes rúdra hegesztettük, így állítva be a szükséges méreteket. (A külső ív hossza kb. 15 méter.)
Az Ívek közé behegesztettük a betűtartó elemeket, a rögzítő furatokkal együtt. A helyszíni szereléskor a betűdobozokat csak fel kellett csavarozni rá és a tervek szerinti pozícióba kerültek.
Az elkészített elemek megkapták az alapozó festést, majd a helyszínre szállítást követően következett a szerelési munka.

 

Szerelés

 

Az alépítmény lefektetését követően került sor a horgonyzást biztosító beton elemek kiöntésére.
Ötnap után következett a második fázis. Darus kocsival emeltük fel a tetőre a szerkezetet. Ráhelyezve az alépítményre, hátradöntött állapotban rögzítettük.
Elvégezve a betűk felszerelését, elektromos bekötését, a feliratot függőleges állapotba állítottuk. A támasztó elemekkel rögzítettük.

 

OTP tetőreklám

A reklám tartó szerkezete Budapest III. kerület Szőlő utcai "Faluház" tíz emeletes épület tetejére lett telepítve.

A tartó szerkezet gyártását műhelyben végeztük. A helyszínre szállítás elemekre bontott állapotban történt. A keretet öt elemből állítottuk össze. A tetőre emelést egy alkatrészként hajtottuk végre, kb. ötvenöt méter magasra.